Jordskokkecreme med tigerrejer:

500 g. jordskokker

2 skalotteløg

½  porre

½ fennikel

1 madæble

lidt olie

½ liter hønsebouillon

½ liter letmælk

muskat

100 g tigerrejer

lidt smør

pernod

Skræl jordskokkerne og æblet, pil løget og rens det hvide af porren.

Sauter det i lidt olie til løgene er blanke. Tilsæt bouillon og lad det små simre til grønstagerne er møre.

Tilsæt mælken, blend suppen. Hæld den tilbage i gryden og smag til med salt og peber og revet muskatnød,

 

Pil tigerrejerne og skær tarmen ud. Den sider lige under skindet ned langs ryggen på rejen.

Steg rejeskallerne i lidt smør til de har skiftet farve tilsæt lidt hønsebouillon kog det10 min., tilsæt rejebouillonen til suppen.

 

Del rejerne i 3 á 4 stk. sauter den på en varm pande i lidt smør, flambér med lidt pernod. Fordel rejerne i tallerkener. Varm suppen igennem og hæld den over rejerne.


 

 

Server suppen med  godt hjemmebagt baguette

januar 2008