Indbagt Oksemørbrad med varm kartoffelsalat:

oksemørbrad

salt

peber

 

1 løg

50 g. champlgnons

2 skiver røget skinke

tomatpuré

1 fed hvidløg

2 æg.blommer

lidt peber

 

ca. 250 g butterdej

1 æg. blomme

Krydr kødet med salt og peber og brun det af på alle sider i hed olie. Tag kødet fra panden og lad det køle af. (Gem panden til saucen)


Rens og pil løg, champignoner, og hak det sammen med skinken meget fint. Steg det på en pande i lidt smør til al væsken er fordampet. Tilsæt tomatpuré og det knuste hvidløg. Tag det af varmen og lad det afkøle 1 min. og rør æg.blommerne i. Smag til med salt og peber, og lad det køle helt af.

Læg butterdejspladerne lidt over hinanden pensel sammenføjningerne med lidt vand. Tryk dem sammen og rul dem ud.
Sæt ovnen på 225° c

Læg halvdelen af fyldet på midten af dejen og læg kødet ovenpå. Læg resten af fyldet over kødet og fold dejen omhyggeligt om. Tryk godt på de æg-penslede sammenføjninger og skær overskydende dej væk.


Læg den indpakkede oksemørbrad med sammenføjningen nedad på bage papir på en bageplade. Prik nogle huller med en gaffel og dekorer evt. med overskydende dej, pensel dejen med sammenpisket æg og sæt stegen I ovnen. Bag den 20 til 30 min. alt efter tykkelse og hvor rød den skal være. Tag stegen ud og lad den hvile ca. 8 min.
 

Sauce:

 

3½  dl fond.

1tsk. tomatpuré

Maizena

½ dl madeira

salt

peber

Kog brunings panden af med bouillon og tomatpuré, sigt det over i en lille gryde. Rør maizenamel ud i madeira og pisk det i den kogende bouillon og lad saucen nogle minutter.

   

Varm kartoffelsalat:

 

1 stor kartoffel pr. prs.

4 spsk. olivenolie

4 spsk. vand

1½ spsk. vineddike

salt

purløg

krydderurt

skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skyl dem godt og tør dem. Rør olie, vand vineddike sammen, krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 200° c. Læg kartoffelskiverne taglagt i et smurt ovnfast fad, og drys hakket purløg og krydderurter mellem lagene, hæld marinaden over og bag kartoffelkagen færdig, og gylden ca. 40 min.