Indbagt Fransk bondebrie med kompot:

1 bonde brie

hel basilikum

Dijon sennep

filo dej

En knap moden bonde brie, smøres med dijon sennep og hele basilikum blade, på begge sider

4 plader filo dej, smøres med olie, og lægges forskudt, af hinanden. Svøbes om brien. Bages i 220°c varm ovn til den er gylden. Serveres med en kompot efter årstid f.eks.

Kompot:

 

Blad selleri

radiser

mandariner

valnødder

appelsiner

Liqueur

Bladselleri skrabes, radiser renses, skylles i koldt vand. Skæres i mundvenlige stykker, og blandes med mandarin fileter og hele valnøddekerner.
Marineres i lidt appelsinsaft og Fersken liqueur.
 

 

 

Flûtes:

 

2 dl. lunken vand

25 g. gær
salt
100 g. durum
200 g. hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand, tilsæt lidt durum mel salt og alm. Mel, ælt det godt igennem, ca. 5 min.
Dæk dejen med et klæde el. lig. Lad den hæve ca. 25 min. Del dejen i stykker og form det son flutes.
Kom det på smurt bagepapir
- plade, og lad det efterhæve ca. 15 min. Bages i 220°c varm ovn, i ca. 15 - 20 min.