Hummer F.O.F: (af levende hummer)

2 stk. levende hummer
salt
paprika
smør
olie
1 dl. whisky
100 g. fint hakket chalotteløg
1 fad hvidløg
4 tomater fri for skind & kerner

4 dl. hvidvin
6 dl. piskefløde

2 dl fiskefond

Man fører kniven rask gennem hovedskjoldet, kløerne brydes af halen deles i ledene. . Maven der indeholder grus udtages af hovedskjoldet og kasseres. Kløerne knuses.

I en sauterpande/gryde kommes smør og olie. Når dette er godt varmt, drysses hummerstykkerne med salt og paprika og kommes deri. Når hummerskallerne er røde hældes smør og olie fra, og hummeren afbrændes med whisky.

Der tilsættes hvidvin, hakkede chalotteløg og tomat concassé og det nedkoges til 2/3. Piskefløde og fiskefond tilsættes, og det koger under låg i 15 min..

 

Hummeren tages op, kødet pilles ud af skallerne / eller serveres i skallerne. Stilles til side. Holdes varmt.


Fonden nedkoges.


Retten smages til med salt og paprika. Saucen passeres gennem fin tråd sigte, hældes over hummeren og serveres med friskbagt brød.