Humle (fromage) Souffle:

150 g. melis

1½ dl. vand

3 bægre æggeblommer

2 hele æg

12 blade gelatine (24 g)

3 dl. piskefløde

3 bægre æggehvider

30 cl. stærk øl

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Ca. 10 min.

Kog vand og melis til en sukkerlage og hæld under kraftig piskning i en skål med de sammenpiskede æg+blommer.

Pisk det derefter over svag varme til det er cremet og luft let konsistens, tilsæt det kraftigt vredet smelte husblads, cremen piskes til den er en tyktflydende (næsten kold)

 

Tilsæt derefter øl lige fra flasken.

Derefter den piskede flødeskum og til sidst de stiftpiskede æggehvider

Konsistensen skal nu være tyk flydende.

 

Obs.:

 

Inden du går i gang med fromagen/souffle skal du have formene klar.

 

Couvert skål /kop eller skål/springform heri placeres en pap kant der rager et pr.. cm. Over kanten.

 

Fromagen skal helst fylde så meget at den kommer op til kanten.

 

 

 

Fromagen stilles nu koldt, husblasen skal have tid at sætte sig, inden serveringen fjernes pap kanten og fromagen står over kanten af formen og derved er fromagen ændret til souffle.

 

Drys toppen med ½ kakaopulver og ½ florsukker, fjern papir ringen og server en kop kaffe til evt. med lidt DOM likør og lidt flødeskum på toppen

januar2008