Fra hønse bouillon til consomme:

250 g. Hakket okse kød u.fedt


l dl. æg.hvider
2 gulerødder
1/4 selleri
1 løg
1 porre
1 spsk tomat pure

 

Bouillonen skal være helt kold, gerne fra køleskabet.
Fjern det stivnede fedt fra overfalden omhyggeligt.

Gør grøntsagerne i stand og skær alt meget småt ud. Pisk æggehviderne let sammen med tomatpurre og bland de med de fintsnittede grøntsager og det hakkede oksekød.

Bland det godt med den kolde bouillon, i en gryde, der er tilstrækkelig stor.

Varm bouillonen langsomt op til kogepunktet. Rør i gryden enkelte gange i begyndelsen og lad så bouillonen simre ved svag varme ca. 1 time.

Tag bouillonen af varmen og lad den svale af. Si den forsigtigt gennem en fintmasket sigte foret med et opvredet klæde.


Nu er consommeen
klar til servering.