Honning glaceret andebryst med calvados sauce:

1 and
salt & peber
2 chalotteløg
1 laurbærblad
4 dl. fond / vand
75 g smør
4 spsk. honning
Fjerkræ fond eller lign.

Gør anden i stand, skær over og underlår fra.
Læg vinger, underlår, hals og indmad ( dog ikke lever) i bunden af bradepanden, sammen med de pillede chalotteløg og laurbærblade.

Gnid anden med salt og peber ind og udvendig. Steg den på risten over bradepanden i en forvarmet ovn 160° c. En time. Spæd med sky/vand med "krudt" og pensl anden med det blødgjorde smør under stegningen.

Skru ovnen op på 200°c. Steg anden yderligere en halv time, idet den pensles med honningen 2 gange
- straks og et kvarter efter. Skru derefter op på 250°c. eller grill og efterbrun i ca. 5 min.. Sluk for varmen og lad det hvile i ca. 10 min. for åben ovndør. Tag anden ud og lad den trække ca. 15 min. Imens tilberedes saucen.

Bagte pærer med tranebær:

100 g friske tranebær

6 spsk. melis
2 st. modne pærer
½ citron
6 tsk. sukker.

Lad tranebærrene trække i sukkeret et kvarter. Del pærerne på langs, lad stilken side. Fjern kærnehuset og udhul pæren lidt, forsigtigt, gnid overfladen med lidt citron. Kom en skefuld tranebær i hver halve pærer. Drys en teske fyld sukker på. Bages i 200°c varm ovn i ca. 20 - 25 min., således at pærerne er møre - uden at de falder sammen. Serveres straks.

 

 

Sauce:

 

æblecider

2 æbler

piskefløde

calvados

maizena

Skum fedet af skyen og sigt den gennem en fin trådsigte eller et klæde.
Hæld skyen i en gryde der skal være ca. 4 dl. Tilsæt æblecider, og kog det godt igennem, skræl æblerne og fjern kærnehuset og skær æblerne i både. Kog dem i saucen et par min.. Tag dem op og tilsæt fløde, kog saucen nogle min. Jævn evt. med maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt, peber og calvados. Server den til brysterne sammen med æblebådene og de ovnbagte pærer med tranebær.

Spansk tortillas:

2 chalotteløg

2 hele æg

store kartofler

salt - peber

olie

Fint hakket chalotteløg, blandes med de revne kartofler, æg, salt og peber. Vandet trykkes af, og det steges på pande i hed olie, vendes på et grydelåg, og steges færdig evt. i ovn