Hjertemuslinger med hvidløgssauce.

Hjertemuslinger:

1 kg hjertemuslinger

5 spsk. olie

2 bd. Springløg

3 fed hvidløg

1 ¼ dl. hvidvin

1 spsk. rasp

saft af ½ citron

1 laurbærblad

2 spsk. hakket persille

Salt & peber

 

Skrub og skyl muslingerne grundigt og kasser de åbne muslinger.

Kog muslingerne i en dyb sauter/gryde i ¼ liter vand og et nip salt. Læg låg på og lad muslingerne koge, indtil skallerne er åbne. Ryst panden/gryden undervejs. Kasser alle muslinger, der ikke har åbners sig. Tag muslingerne op og si kogevandet gennem et klæde og sæt det til side.

Olien varmes op i en dyb/gryde/pande steg springløg og hakket hvidløg blanke. Hæld hvidvin på og rør raspen i. Hæld det filtredere kogevand i sammen med citronsaften og et lauerbærblad, krydder med salt og peber. Læg muslingerne tilbage i saucen, drys med hakket persille og bring saucen i kog. Serveres i et forvarmet fad,

serveres med hvidløgs toast.

 

 
Hvidløgs toast:

 

4 skiver toastbrød

blødt smør

hvidløgspasta

Det bløde smør røres med hvidløgspasta.

For rist toastbrødet smør det med hvidløgs smør og rist det sprødt i ovn.

 

 

 

 


 

14apr2011