Helstegt lammekrone(ryg) med glac. gulerødder og kartofler til 10 pers

1-2 stk.lammeryg

2 kg gulerødder

snor til snørring

lidt timian
3 liter kalvefond

lidt sukker
250 g usaltet smør

lidt fiisk timian

3 kg kartofler l

idt salt
1 bdt. persille

ca. 100 g smør
 

l. Den enkelte lammeryg afpudses for fedt og sener, kødet skæres fri fra benene ca. 1-1½ cm nede.

2. De to ender af lammeryggen sammenbindes således, at benene vender udad og ryggen fremstår som en "krone",

3. Steges på rist/bradepande i ovnen i ca. 30 min. ved 180° - hviler i 15 min. - steger i 20 min. - hviler i 10 min.

Garniture:
4. Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 min. Gulerødderne tages op og vandet nedkoges, tilsættes evt lidt sukker. Når vandet er ved al være nedkogt og begynder at karamelisere
- svinges gulerødderne heri og krydres med fiiskhakket timian, salt og peber.

5. Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille.

Lammesky:
6. Afpuds af lammeryggen anvendes til kogning af sky, brug evt. gemte rester. Fonden indkoges og monteres med smør før serveringen.