Helleflynder på spinat med svampe creme:

300 g. frisk spinat

2 spsk. smør
2 spsk. sherry

 

400 g Helleflynder

mel
olie
salt og peber

Befri spinaten for rod og evt. grove stilke, skyl spinaten godt og hak den groft. Sauter den i rigeligt smør på en pande et par minutter. Smag til med, salt og peber og sherry.
 

Filer fisken i tynde skiver, på skrå, krydr med salt og peber. Vendes i mel, og steges et øjeblik på en varm pande, i halvt olie & smør.

Anrettes på spinaten, omkranset af let svampe creme.

Svampe creme:

 

25 g tørrede svampe
1 spsk. smør
1 dl. piske fløde
 

1 flutes
50 g smør

hakket persille

½ fed hvidløg

Læg svampene i blød i rigeligt koldt vand ca. 15/20 min. Kasser vandet, og skyl svampene flere gange, kog svampene op (blancher). Kasser vandet.
Tør/vrid svampene forsigtigt  og hak dem groft. Svits dem nogle min. i 1 spsk. smør. Hæld fløden over, lad det indkoge til det jævner, smag til med salt og peber.

Serveres med skiver af flutes, smurt med krydderurtesmør, rørt af fx. fint hakket persille, lidt hvidløg og citron- saft, ristet i ovnen.

   

Flûte:

 

1 dl. lunken vand max 30°c

15 g. gær
ca. 150 g. mel

salt
1 æg.

Gæren udrøres i den lunkne væske, med salt, melet tilsættes, og dejen
æltes godt, ca 8 min. formes til en stor kugle. Hæver lunt ca. 30 min. tildækket.

Luften slås ud, og formes til flutes, efter hæves ca. 30 min. Ridses og stryges med æg, bages 20 min. ved 220 °c.