Havtaskekæber á la provencale:

8 stk. havtaskekæber
3 tomater
2 fed hvidløg

1 kvist timian

olivenolie

hakket persille

salt
peber

Skold og flå tomaterne, fjern skind og kerner og skær det i concassé [strimler]. Pil hvidløgene og nip timiankvisten.
Skyl og afhind havtaskekæberne under rindende koldt vand, og tør det godt. Varm panden og kom olivenolien på, og brun fiskekødet over kraftig varme. Tilsæt tomatkødet og lad det stege et par min.. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og tilsæt hvidløg og timianbladene og halvdelen af den fint hakkede persille. Lad det stege yderlige et par min. til fisken er gennemstegt.


Anret på varme tallerkener og drys med resten af persillen.

server hvidløgsbrød til

Hvidløgsbrød:

 

smør
persille
hvidløg

peber

 

Fransk baguette, skæres i skiver på skrå, smøres med blødt smør, tilsmagt med hakket persille
og knust hvidløg. Tørret I ovnen.

 

Fransk baguette:

2 dl vand

max.30°c

30 g. gær,

ca. 300 g hvedemel

salt
æg til strygelse

Gæren udrøres i den lunkne væske. Mel tilsættes og salt. Dejen æltes godt igennem ca.  8 min. Formes som en stor kugle, dækkes med et klæde, og stilles til hævning et lunt sted.
Luften slåes ud og dejen formes til baguette og efterhæver på bageplade.
Bages ca. 25 min. ved 220°c