Græskarmousse med krumvafler:

300 g. græskar skrællet og udskåret

1 st. vanilje
50 g. melis
2 blade husblas

2,5 dl. piskefløde

Damp græskar stykkerne under låg til de er helt møre. Hæld vandet fra og purér dem, en stavblender el. food processer er god, eller gnid dem gennem en sigte. Tilsæt sukker og marven af vaniljen. Ud blød husblassen i koldt vand, tag den op og smelt den ved blid varme. Rør den i pureen i en tynd stråle under stadig og omhyggelig omrøring.

 

Pisk fløden ikke alt for stiv og fold den i den afkølede pure. Moussen kan nu fordeles i ringe på 5 il 6 cm. i diameter og 2 a 3 cm i højden, stryges lige overfladen.

Krumvafler:

 

50 g. mandelmel

50 g melis
1 æg.hvide
1 spsk. mel med top

1 spsk. smelte smør
 

En sprød krum kage ser flot ud på toppen: Bland mandelmel, sukker,æg.hvide,mel, smeltet smør. Del et bagepapir i 4 dele. Smør dem let læg en barneske dej på et stykke. Læg fugtigt film henover og rul det i en retning, så det fylder en lang tynd oval. Bag 2 af gangen ved 180 c. ca. 5 - 8 min. til de er brune i kanten, form den over et kosteskaft el. lign

 

 

 

Ved anretningen dekoreres tallerkenen med smalle bånd af karamel sauce.