Fritto misto di pence.(blandede stegte fisk)

Ingredienser til 6 prs.

   

Fisk:

900 gr. Blandede fisk.

Evt. blæksprutte,jomfruhummer, calamari osv.

Orden fisken i små passende stykker lige som på scampi størrelse og blæksprutter i ringe.

Tør stykkerne af i et klæde og krydr dem med friske krydderurter og salt og peber.

Vend dem med melet og steg dem gylden og sprøde i frituren.


De serveres på et fad med citroner og drysset med gremolata. Og serveres med aioli.

 

 

Aioli.(hvidløgsmayonaise)

2 past.Æggeblommer 

4 fed knuste hvidløg,

1 dl. Oliven olie,

½ tsk citronsaft,

½ dl hvidvinseddike,

salt og hvid peber.

Pisk æggeblommer sammen med eddike, tilsæt oliven olie lidt efter lidt, mens du pisker videre.

Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.

 

 

 

Gremolata:

1 bdt persille

3-4 fed hvidløg

1 citron

et bundt fint hakket persille, der er vendt med 3-4 fed hakkede hvidløg og revet skal af en citron.

 

 

Kirsten Enemark

april 2012