Den frække stenbidder-

 

6 personer

Blinis:

½ dl. hvedemel
½  dLboghvede
1 dl. sødmælk
5 gr. Gær

1 æg delt i hvid og blomme
1 spsk. Cremen fraiche 38
Salt

Kom mælk i en gryde og varm stille op. Når mælken er lun kommes den op i en skål, tilsæt gæren, rør æggeblommen i og sigt  melet i mens der røres, når dejen er glat smages den til med creme fraiche og sættes på køl mindst en time.

Nu vendes dejen med stift piskede hvide og de små blinis steges i afklaret smør på en blinis pande. Gør blinis pæne og
sær dem til side vi luner dem før servering.

   

Stenbiderrogn:

 
ca 300 rogn

urenset stenbiderrogn renses i en stor skål ved at tilsætte koldt vand og salt, pisk godt med et piskeris. Omkring riset sætter hinderne fra rognen sig, de skal bare smides ud. Når der ikke er flere hinder sigtes rognen i en sigte. Smag rognen til med salt, kværnet hvid peber og en smule citron saft og sukker. kom rognen på køl til servering.

 

 

Rødløg:

 

1 rødløg

½ dl sukker

½ dl eddike

tørret chili

Kog lige dele eddike og sukker sammen med tørret chili. Kom den varme lage hen over rødløg der er skåret i meget tynde strimler fra top til rod

 

 

Creme fraiche:  

 

Pisk creme fraiche 38 op med salt, hvid peber og en smule citronsaft, pas på den ikke skiller. Kom  cremen i en sprøjte pose. Og sæt den på køl.  

   

Diverse:

Riv agurken på den lange led med en tyndskræller. Og kom på køl.

 

Steg lidt toast brød på en gril pande så de får et flot mønster, og skær så kanten af og kvart dem.

 

 

Anretning:

 

Jeg har tænkt mig at anrette stenbider i tre bunker og op ad dem komme creme fraiche og i to bunker løg og agurk hen over tallerkenen.

Hele herligheden drysses med havsalt og kværnet peber. Det pyntes med dild, kørvel og karse. Servere med de lune blinis og toast brød ved siden af.

   

13 mar 2014

Kirsten Enemark