Forårs pasta med alt godt fra havet og grøn sauce.

 

4 pers

Alt godt fra Havet:

 

1/2 kg. Blå muslinger
Ca. 1/4 I. fiskefond
Hvidvin evt. pernod
Hvide urter

Krydderier (peberkorn, laurbær, senneps korn, dild kviste)
Fløde
Evt. maizena

Ca 200 g. Blæksprutter og andet godt fra havet

Rens muslingerne (i rigeligt koldt vand, fjern skidt, hvis de er åbne så gi den et dask i bordet og lukker de sig ikke, smides de ud, da de er døde) og kom dem i en meget varm gryde med
en neutral olie.
Giv muslingerne godt med varme så de begynder at åbne sig. Kom nu en smule pernod på og brænd den af, herpå kommes hvidvin og den skal koge halvt ned. Tilsæt så din fiskefond den må gerne være kogt ned og smage godt. Kog fiskefonden op og tag muslingerne op af gryden. De skulle nu meget gerne alle være åbne.
Dem der ikke er åbne smides ud. Kom muslingerne i en skål og film den godt så muslingerne ikke bliver tørre. Hvis I ønsker det kan i tage muslingerne ud af skallen og filme muslingerne
igen. Jeg synes det er fint at servere dem med skal men I bestemmer selv.


Blæksprutter er nogle sjove nogen, enten så skal de koge vildt længe ellers så skal de faktisk kun have det der svarer til max. 5 min i vand på koqe stadie. I dag skærer vi blæksprutterne I ringe, husk at fjerne den gennemsigtige brusk. Skær blæksprutterne mindre en ½ centimeter og sæt en gryde over med rigeligt vand, heri kommes der salt, peberkorn, laurbær og hvad du nu ellers har i skabet. Kom ringene i når vandet koger og kog max 5 min. Tjek om ringene er møre. Kom dem op i koldt vand og tag dem op igen når de er kolde, sæt til side.

Tilbage til væden fra muslingerne, kog væden lidt ned mens du smager på den, tilsæt så fløden og når smagen er der, skal den måske lige jævnes med lidt maizena. (husk at koge 2
min) Sæt saucen til side.

   

Pasta:

 

1/2 pose farfalle pasta

Kog dine farfalle pasta som der står på posen og kom dem op i koldt vand. Tag dem op af vandet og sæt til side.

 

 

Diverse:

 

Krydderurter (dild, persille, basilikum, ramsløg)

1 øko citron

Hak dine krydderurter og riv skallen af en øko citron, sigt saften fra og gem.

 

 

Anretning:

Nu skal retten samles. Varm din muslinge sauce op.

Tænd op får en stor gryde eller en pande med høj kant. Kom lidt smør på panden og tilsæt så blæksprutterne, giv dem godt med varme og tilsæt så citronsaft, kom muslinger på, vend rundt, kom også pasta på panden.

Varm godt op og tilsæt salt og peber.

Kom din musling sauce op i en blender med krydderurter og blend saucen til den bliver grøn. Kom saucen hen over retten og server den med ny bagte boller, krydderurter og citron både.

   

13 mar 2014 Kirsten Enemark