Flamberet Peber beuf:

1 beuf pr.prs.

lidt olie

madagaskar peber

salt
2 spsk. creme fraiche

4 cl.cognac.

Beufen smøres med grøn knust madagaskar peber. Steges på varm pande ca. 2 - 3 min. ved middel varme. Beufen Flamberes med cognac. Beufen holdes varm. Panden afkoges med grundsaucen, og tilsmages evt. med salt og tilsættes creme fraiche 38%.
Grundsaucen:

 

1 chalotteløg

1 tsk.knust

sort peber
1 dl. vineddike

3 dl. sauce

50 g. smør.

Fint hakket løg, og knust sort peber, sauteres i varm olie, uden at brune, indkoges med vineddike. Sauce espanol tilsættes, og det koger ca. 30 min. Passeres gennem trådsigte
og monteres med koldt smør.

 

   
Katoffel-Lasagne med ost:

2 st kartofler

1 fennikelrod

1 stort løg
3 gulerødder
1 pastinak
1 porre hvidt persille
200g ost

piskefløde

dijonsennep

 

Drys: revet ost

 

Rens og skræl grøntsagerne. Kog dem hele undtaget kartoflerne, i rigeligt vand tilsat salt.

Skær kartoflerne i 1 -2 m.m. tynde skiver, og kog dem næsten møre i let saltet vand ca. 2 - 3 min. Tag kartoflerne op og skyl dem forsigtigt i iskoldt vand og stil dem til side.

 

Hæld de færdigkogte grøntsager i en sigte, og dryp dem godt af, til de er kolde. Hak dem.

Kom grøntsagerne i en skål og smag dem til med salt peber og sennep.
Tilsæt fløden lidt af gangen, til mosen er grødagtig i konsistens.
Vend revet ost og persille i mosen.

Læg kartoffel skiverne. i bunden af en smurt alu-cocotte, bred et lag grøntsagsmos over og gentag skiftevis i lag. Slut med et lag kartofler,  og drys med lidt ost.


Bag lasagnen i en 150°c ovn i ca. 40 min.