Fjerkræ i frikassé.

 

4 pers

1 Kylling

Laurbær,

peberkorn,

løg,

gulerødder,

persillerod

Rens kyllingen for fedt og blod og del den i bryst og lår, kom den op i en stor gryde og tilsæt vand kog op og skum af, tilsæt så dine urter og krydderurtebuket. Kog brystet ca. 20 min, og tag det op kog videre på låret ca. 10 min. Tag kyllingen op og sigt fonde over i en ren gryde, reducere fonden så den smager godt. Pil kyllingekødet fra benet og hak det i stykker og gem til senere.

(Hvis der er tid kom ben og skrog tilbage i gryden og kog videre.)  Kog suppen ind.

 

 

Grøntsager:

forårsløg,

grønne asparges,
ærter,

kørvel/karse,

persille

Kom vand over i en gryde og kog det op, orden asparges og forårsløg og snit dem på skrå, blancher grønsagerne og kom dem op i koldt vand. Når de er kolde sigtes vandet fra og urterne gemmes på køl til senere, gem blancherings vandet.

 

 

små kartofler:

Skyl de små kartofler rigtig godt og sæt dem over at koge stille og roligt, sluk ca.10 min. før de er færdige og lad dem trække til vi skal servere. (men husk at tjekke dem)

 

 

Saucen:

smør,

mel

fløde,

salt og peber

Kom smør op i en tyk bundet gryde og lad det bruse af, drys melet i og lad smørret suge det, rør det sammen og bag af. Tilsæt så din nedkogte hønsebouillon lidt af gangen og kog godt op hver gang. Når vi har en dejlig cremet konsistens tilsættes der fløde og det hele koges godt igennem. Smag saucen til med salt og hvis peber.

 

 

Anretning

Inden servering hakkes der persille til kartoflerne og retten samles. Det vil sige kød og grønsager tilsættes den varme sauce og der pyntes med plukket kørvel, karse eller hakket persille.
   
 

 

Kirsten Enemark 10 apr 2014