Fish and chips

4 pers.

 

Fish/tempuradej

 

Ca. 600 gr. Torsk i filet

 

2 dl. hvedemel

½ tsk. Bagepulver

1 tsk. Salt

1 dl. vand

1 dl. hvede01

1 spsk. Eddike (god)

½ dl neutral olie (evt. raspolie)

 

2 dl. rismel

1 dl. classic øl

øko hvedemel så det klister

½ tsk. trisol

en sjat vodka

 

Bland mel, bagepulver og salt sammen.

 

Kom vand, øl og eddike op i en skal og sigt melblandingen heri, pisk til der ikke er klumper i. Sæt dejen pa køl i en time.

Det skal klistre.

 

Ordn fisken og giv den salt, kværnet hvid peber og en smule sukker. Skær fisken i ca. finger størrelse så der er to flotte stykker til hver.

 

Kom olien op i en ren tør gryde eller en friture, tænd op og hold øje med temp. Olien i gryden er klar, nar den syder om en tændstik (modsat ende af svovlet).

 

Dyp fisken en af gangen i dejen og kom direkte i den varme olie, steg to stykker af gangen, du får hurtigt en fornemmelse om olien steger eller koger. Nar fisken er gyldnebrun tager du dem op med en hulske og lægger på fedtsugende papir.

 

Fisken kan opvarmes efter den har været i gryden. Du rnå først drysse med salt når du har varmet den op igen, ellers bliver det svært at fa dejen sprød.

 

 

Hvedeøl-hollandaise med urter.

 

2 skalotter

2 dl. hvedeøl

4 æggeblommer

2 spsk. Vand

125 gr. Koldt smør

1-2 spsk. Rigtig god eddike(hvedeøl-eddike)

Salt og kværnet peber

2 håndfulde krydderurter af kørvel, purløg og løvstikke.

 

Skær smørret i små tern og sæt dem pa køl.

Hak skalotterne fint og kom dem op i en gryde, der evt. kan være i et vandbad. Kog løgene med øllet og når den er dampet af kommes æggeblommer og en sjat vand ved og pisk nu blommerne til et tykt skum, hvis du er bange for temperaturen så pisk over et vand bad.

 

Når det er et tykt skum kommes der 4-5 klumper smør i af gangen indtil til alt smørret er brugt, hvis det bliver for varmt så fjern gryden lidt.

 

Smag saucen til med salt, peber, og den gode eddike og tilsæt så dine fint hakkede krydderurter.

 

 

Sauce tartare.

 

1 æggeblomme.

Salt og peber.

En god Eddike.

1 1/2 spsk finthakket capers

 

 

   

 

 

 

 

 

 
Kirsten Enemark 11sep2014