Filo kurv med "Seefood" og pesto:

2 plader filo dej

alu. forme

smør

Filodej: skæres i 12 kvadrater på ca. 10x 10 cm Pensl dem med smeltet smør. Vend en dejplade af dem ned over en alu.form, vend den næste, så spidserne er lidt forskudt i forhold til den første, vend den sidste over så spidserne er "jævnt" fordelt, klap den blidt, pensel ydersiden med smør.
Bag dem ca. 15 min. ved 200°c

Underlag i kurv:

 

2 stk. gulerod

1/3 knold selleri
olivenolie
smør

Gulerødder og knoldselleri skæres i fin BRUNOISE (i fine terninger), sauteres i ½ olivenolie og ½ smør til de er møre ALDENTE (stadig med lidt sprødhed og bid i) krydres med salt og peber.

   
Fiskefyld:  

Blæksprutte
8 kammuslinger

rejer
1 rød chili

1 grøn chili

 

Blæksprutter, kammuslinger og rejer, renses og skæres i ca. lige store dele.
På en næsten tør, meget hed pande, i et par dråber olivenolie kommes 1 rød & 1 grøn renset frisk chili. Rist fiskestykkerne ca. 2. min. til de skifter farve, konsistens, anrettes på urteblandingen
i kurven.


Dryppes med pesto saucen.

   
Pesto:  

1 bdt. basilikum

pinjekerner

1 fed hvidløg

30 g. parmesan

olivenolie

 

Skyl basilikummen og fjern stilkene, rist pinjekernerne i ovn eller på tør pande,
pil hvidløget, riv parmesanen.
Kom delene i blenderen, og tilsæt olivenolie lidt ad gangen. Den færdige pesto skal have
konsistens som rørt smør.