Dådyrsteg med stegte æbler og korendersauce:

Dådyr filet
3 dl. rødvin
1 spsk knuste enebær

1 tsk. knust peberkorn
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 kvist persille
1 laurbærblad
 

Puds kødet pænt af og læg det i marinaden. Vend det rundt et par gange. Dæk det med film og lad det stå natten over.
Tør kødet af, gnid det med salt, og brun det omhyggeligt i en bradepande eller gryde, i smør el. olie. Sæt derefter kødet i oven ved
200°c. Stegetiden er lidt vanskelig at angive på skrift, da den varierer fra kødstykke til kødstykke. Stege tid og trække tid er meget vigtigt.
 

Saucen:

 

marinaden
2,5 dl. portvin
1,5 dl. suppe af

         Tasty (6 g.) Kalvepasta
3 spsk korender
20 g mørk chokolade

ca. 30 g. smør.

Kog den sigtede marinade og portvinen ned til det ½ . Hæld kalvefonden på og kog igen ned til det ½. Tilsæt korender. Saucen skal jævnes en smule med udrørt maizena, saucen skal lieres med chokoladen lige før serveringen efterfulgt af smørret. Tjek salt og peber.

 

 

 

Garniture:

 

300 g. kartofler

300 g. rosenkål

sødmælk

smør
salt
peber

Kog en mos af katorfler og rosenkål.
Kog en kartoffelmos. Kog rosenkål mør og mos den med lidt af kongevandet, en stavblender er god. Bland det sammen med kartoffelmosen og smag til med salt og peber evt. revet muskat.
 

Stegte æbler:

Gråsten

æbler

råsukker

Skræl æblerne, del det 6 i både, og skær kærnehuset væk Brun dem på panden i lidt smør, læg den på bagepapir og drys dem med råsukker. Det kan gøres i god tid. Lige før serveringen sættes de højt i ovnen ved 225° c i ca. 7 min til de er møre.

Anretning:

På en varm tallerken, læg en klat af mosen midt på tallerkenen, anret tynde skiver af dyrekødet på. Draper med saucen og fordel æblefileterne