Crepes Suzette:

Pandekager:

75 g. mel
4 æg
100 g. kogende smør revet skal af ½ citron
4,5 dl. fløde vanillesukker

lidt salt
lidt sukker.

Crepes Suzette er tynde pandekager, som vendes i en appelsinsauce, flamberes med cognac og liqueur, og drysses med mandelfileter.

Bag pandekagerne, gør alle ingredienserne klar ved tilberednings stedet.
 

 

 

Saucen:

 

saften af 4 appelsiner

saften af 1 citron
80 g smør
80 g melis
8 cl. Liquer

6 cl. cognac

 

mandelfileter

vanille is.

 

 

Obs. Husk af rive
skallen på frugterne, før de presses.

På en pande karamelliseres sukkeret og tilsættes den revne frugtskal, smørret og saften tilsættes, og saucen koges jævn, under svag varme. Pandekagerne vendes i saucen og lægges sammen i trekanter.
 

 

Pandekagerne flamberes med cognac og liqueur, og drysses med mandelfileter.

Serveres rygende varm med en kugle god vanillieis.

 

 

 

dec 1997