Crepes suzette.

Opskrift til 5 personer.

Pandekager vendt i appelsinsauce, flamberet med cognac, drysset med mandelfileter. Serveres med vanilje iscreme.

   

10-15 tynde pandekager

 

8 æg

125 gr. mel,

200 gr. smør,

ca. 3/4 I mælk eller fløde 13%,

vaniljemarv,

reven citron eller appelsinskal.

Æg og mel pisket sammen til en glat dej.

Heri piskes det kogende smør, spædes med mælk, tilsmages med salt, sukker, vanilje og reven skal.
Bages uden fedt stof, men brug det første gang.

 

(Et trick) panden har den rette temperatur ,hvis dejen stivner straks og danner små lufthuller. Når
pandekagen er færdig drysses de let med sukker.

 

 

Til flambering.

 

75 gr. Sukker

50 gr. Smør

50 gr. Mandelfileter

1 spsk. Reven skal af
citron og appelsin

50 gr. Mandelfileter

½ dl. Orangelikør

4 dl. Appelsinsaft
1 dl. Citronsaft.

1/4 dl cognac

Varm pandekagerne i ovnen ved svag varme. på en pande kommes
sukker som brunes til karamel, så tilsættes der smør samt skal fra
appelsin og citron, og mandelfileter, dette bruses op og der flamberes
med orangelikør, dette ned koges med appelsin og citron saft. De varme
pandekager foldes 2 gange som trekanter, de vendes i saucen og
flamberes igen med cognac. Der beregnes 3/4 - 1 dl. Sauce pr. person.

 

 

 

 

 

Til dette her ville jeg servere den dejlige vanilje iscreme som I har lavet sammen med mig før og så ville jeg pynte hele herligheden af med appelsin filéer, friske mynte blade og chokolade twill..

Den lette vanilje is

 

4 æggeblommer,

2,5 dl. Mælk,

2,5 dl fløde

110 gr. Sukker

Æggeblommer piskes helt vildt med halvdelen af sukkeret.

Mælk og fløde koges op med en Y2 stang vanilje, kom den varme væske i de piskede blommer, og kom det tilbage i gryden, legere væsken til det har en creme og tyk konsistens. Det må ikke koge, Sigt iscremen op i en skål og køl lidt ned.

Kør isen på maskinen og sæt på frost til servering.


 

 

Kirsten Enemark 9 feb 2012