Cremet Rødbede suppe med oste croutons

Opskrift 4 pers.

Rødbedesuppe

 

600 gr. Rødbeder

110g

2 fed hvidløg

1 spsk. Olivenolie

½ spsk. Sm0r

1/3 tsk. Tørret dild eller kommen frø

6 dl. Kalve eller hønsebouillon

½-1 dl piske fløde

Salt og peber

Frisk citronsaft

Denne suppe er fryse egnet så lav rigeligt nu du er i gang.

Skyl rødbederne rigtig godt og kog dem møre i saltet vand i ca. 20-30 min. De skal føles lige som kogte kartofler, når de er færdige.

Gnub skindet af rødbederne og læg en af dem til side. (den skal skæres i fine tern og bruges som garniture).

Pil og hak alm. Løg og hvidløg groft.

Skær rødbederne groft ud i tern. Kom lidt olie og smør i en gryde og tilsæt så de to slags løg, og det lad sautere i 6-7 min uden det får farve, tilsæt rødbederne og de kværnede dild eller kommen frø.

Giv det to min og tilsæt så din bouillon og lidt vand og lad det koge stille og roligt i ca. 10 min.

Blend suppen med en stavblender eller blenderglas til den er helt glat (blend evt. lidt af gangen) tilsæt fløden og smag suppen til med salt. peber og citronsaft.

 

   

Garniture

 

 

Forslag:

Brød croutoner efter eget valg med eller uden ost.

Fint snittet purløg.

Hvidløgsolie. Osv. det er vist kun fantasien der bestemmer.

I dag skal vi have fint snittet purløg, hvidløgsolie og friskbagte brød.

 

 

   

 

 

Januar 2014

Kirsten Enemark