Cremet blåmuslinge suppe

Blåmuslinge suppe  

Muslinger

urter:fx løg, fennikel

Fløde

pernod

krydderurter

Læg blåmuslingerne i rigeligt koldt vand. Tjek derefter om de er lukkede, er de ikke det kan i banke dem ned i bordet og se om de lukker sig, gør de ikke det er de døde. Fjern skæg og snavs fra muslingerne, og tag dem op af vandet.

Snit løg, fennikel og sauter det af i varm olie, kom muslinger i og giv dem godt med varme. Kom pernod på og brænd af, tilsæt hvidvin til det dækker og læg låg på, kog i ca 3-5 min. ved god varme. Dem der ikke er åbne er døde og skal kasseres.

Tag muslingerne op af fonden, kog fonden lidt ned, og tilsæt fløde, kog ned til smag og konsistens er der. Sigt suppen, (ordne jeres muslinger, hvis i ikke ønsker at anrette med skal)

Snit jeres valg af urter i julienne (fine strimler på tændstikstørelse) eller i brunoise (som er små fine tern). Sauter dem i smør og kom muslinger i, tilsæt jeres cremet suppe og pynt med valgfrie krydderurter.
 

 

Brød

 

1 l. koldt vand

½ pk. gær, salt

durum og hvedemel

lidt olivenolie

havsalt, evt krydderurter

Bland 1 I. koldt vand og ½ pakke gær, salt Tilsæt durum og hvedemel så den stadig klistrer. Lad den hæve på bordet til dobbelt størrelse. Ælt dejen som boller, hele brød eller fladbrød. Kom olie og krydderurter på
efter eget ønske, husk havsalt på toppen hæv igen ca. 20 min. Bag i ovn 190 gr. Brødet skal
være gylden og når du slår det i bunden skal det lyde hult.
 

 

 

Kirsten Enemark 13/10-2011