Creme caramel med friske bær

 

 

ca. 6 pers.


2 ½ dl. sukker
½ dl. vand

 

Stil en bradepande med vand ind i midten af ovnen og Varm ovnen op til 150 gr.

Kom sukker og vand på en pande og varm op. Imens, kommes formen til din creme caramel op i vand badet så de bliver lune.

Når sukker og vand er blevet til caramel fordeles massen i de lune forme.
 

 

 

½ stang vanilje
3 æg
1 æggeblomme
1 dåse kondenseret mælk
3 dl. sødmælk
Skrab kornene ud af vanilje stangen og kom æg, æggeblomme, kondenseret mælk, sødmælk op i en skål og pisk det sammen.

Sigt det og fordel massen i formene, så der er lige meget i hver. Dæk dem med bagepapir. Tilbered dem midt i ovnen ca. 35-40 min, til massen er stivnet. Tag formene op af vandbadet. Lad dem køle af og sæt på køl.
 

 

 

Ved servering ...

Tag en kold dyb tallerken og snit så med en kniv langs kanten af formen og vend ud så karamellen løber ned i tallerken. Kom friske bær og blade på og
server.

 

 

 

 
 

 

   
   

Kirsten Enemark 5 feb 2015