Creme brûlé med kaffe.

50 g. rørsukker

2½ dl. Sødmælk

2½ dl. piskefløde

75 g. hele kaffe bønner
1 vanille stang

1 æg
6 ægblommer (1 dl. Past.)
75 g rørsukker

sirup el. creme fraiche Gasbrænder
 

Hæld de 50 g. rørsukker op i en lille bakke og lad det stå fremme et par timer så al fugtigheden forsvinder.

Varm ovnen op til 120° c. Varm mælken og fløden op til ca. 60°, det må ikke koge, tilsæt den flækkede vanille, kornene og de hele kaffebønner. Varm massen op til kogepunkt og tag straks kasserollen fra varmen.

Pisk æg, æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Det skal kun lige piskes sammen. Bland den varme flødemasse i lidt ad gangen under konstant piskning. Sigt massen. Fyld cremen i 4 - 5 kopper el. skåle og sæt den i bradepanden med lidt vand i bunden. Bag den i ovnen i ca. 60
- 80 min, eller til de er faste i konsistensen. Tag kopperne/skålene ud, lad dem køle af i køleskab.
Umiddelbart før serveringen drysses det tørrede rørsukker over og overfladen karamelliseres med en gasbrænder eller under meget varm grill.
Sæt kopperne/skålene koldt 2 a 3 min før serveringen - det gør karamellen stenhård.

Serveres med lidt sirup eller. Kold creme frache