Coq au Riesling med citron ris. 

 

 

2 stk. haner
½ fl. riesling
4 perleløg pr. prs.
4 champignons pr. prs.

1 stilk timian

persillestilk
1 gulerod
sorte peber korn
1 laurbærblad

creme fraiche 38%(efter smag)
olie
 

Hanen parteres i lår og bryster og lægges til side. Skroget huggets i mindre stykker, sættes over i koldt vand, skummes og tilsæt urter og krydderi. Lad det koge til urter en møre, sigtes og indkoges til ca. ½ del.
På en hed pande brunes bryst og lår, kun på skindsiden, til det er brunt. Placer det i en gryde sammen med champignon-hoveder og de pillede perleløg, tilsæt fond og Riesling, kog det langsomt under låg. Efter ca. 10 min. tages brysterne op, lår og løg/champ. Koges ca. 4 min. mere.
Tag det hele op, hold det lunt evt. under stanniol. Fonden sigtes, jævnes, tilsæt evt. mere vin. Monteres med cremefraiche 38%. Varmes igennem sammen med kødet, serveres med løse ris el. lign.
 

 

 

Risotto al limone ( citron ris):

 

Pilaw:

250 g. ris
2 skalotteløg
½ porre
vand (1½ gang risens fylde)
50 g. smør

grøntsagsterning
1 øko. citron

Skær porren i ringe, finhak skalotteløg, sauter det i til det hele er mørt. Skær halvdelen af citronskallen i tynde strimler, den anden halvdel rives, til sættes. Kom risene i under omrøring, sauter til de bliver glasagtige, tilsæt citronsaften, vand, grøntsagsterning. Tildæk med papir og låg. Lad det dampe 12 min. på minimum varme, (må ikke omrøres) lad det trække 12 min. Fjern låg, smag til med salt, slå løs med smørklatter.

 

 

feb 2004