Confit af kylling med couscous, små bagte tomater, spidskål og sauce jus

 

Opskrift 4 pers

4 kyllingelår.

1 liter fedtstof

 

citrongræs

timian

Tag kyllingelår og gnid dem rigtig godt med en kryddersalt, peber blanding, timian, citron. Lad ligge min 12 timer og helst 24 timer.

Kom dem op i en gryde med flere krydderier og dæk dem med fedt, helst kylllnge- eller andefedt evt. blandet op med svine fedt. Eventuelt: brug en

neutral olie .

Sæt gryden på komfuret og tænd for svag varme og lad lårene simre ca. 1 time. Tjek dem og tag dem op .. De kan holde sig i flere måneder, hvis du ikke skal bruge dem alle sammen. Læg dem i et fad og si fedtet henover så det dækker.

 

De skal have 15 min. ved 200 gr. før servering.

 

 

 

Langtids bagte tomater:

16 cherry tomater,

Skyl og halver dine tomater, kom dem på en bradepande med salt og drys med evt. valgfri krydderurt. Eller bare kværnet peber på. Sæt dem i ovnen

ved 90 gr. Natten over eller tre timer 170 gr.

 

 

Couscous:

1½ dl couscous,

bouillon,

En kop couscous til en kop bouillon. Kom couscous op i en skål og tilsæt kogende bouillon og hæld over kom låg pa og lad dem trække fem min .. Løsne op med en gaffel og så er din couscous klar til videre produktion ..

 

 

Spidskål:

spidskål, 

citroner,

Snit halvdelen fint og kom op i koldt vand og pa køl.

Kvart den anden halvdel og kom salt og peber en smule citronsaft på lad det stå og

trække indtil det skal i ovnen sammen med kyllingelårene 15 min før servering.

 

 

 

sauce jus:

hønse fond

smør

sæt hønsefonden over i en gryde og reducer den ned til det halve eller til smagen er der ..

Monter det med smør og så er saucen klar ..

 

   

Det sprøde:

Er der kyllingeskind til overs, så kom det på et stykke bagepapir smør med olivenolie og drys med havsalt bag sa spr0dt i ovn. 190 gr. Ca 15 min

   

Servering/anretning:

 

 

pynte grønt

Kom smør på en pande og tilsæt så spidskål, varm det igennem og kom så couscous og tomater . Smag det til med salt, peber og citron.

 

Kom cous cous op i en lun dyb tallerken og anret herpå lår og det kvarte spidskål.. kør lidt sauce hen over og pynt med grønt.

 

 

 

 

NB!

Har du ikke en god hønsefond til saucen så kan du bruge slagterens. Kom nogle urter op i en gryde, brænd dem af og tilsæt lidt balsamico, kog væk, kom lidt hvidvin på, kog halvt væk. Tilsæt fonden og kog ca. en halv time. Sigt og reducer så som nævnt ovenfor

 

 

   
   

Kirsten Enemark 12 mar2015

 

 

 
   
 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 ..

 ..

 ..

..

Det spr0de