Cognac is med karamelsauce mandariner og dadler:

2 spsk. Vaniljesukker
5
æggeblommer

6 spsk. florsukker
½ l piskefløde

¼ l creme fraiche
1 dl cognac

Rør vaniljesukker, æggeblommer og flormelis sammen til det er lyst og skummende. Pisk fløden til den er er næsten stiv og rør creme fralchen i. Bland det med æggemassen. Rør cognac i lidt efter lidt, og frys det
 

Læg dadlerne i cognac ca. 1½ time. Rist hasselnødderne på en tør pande.

 

Karamelsauce:

 

100 g melis
1 dl vand
1 dl piskefløde

1 dl cognac.

Smelt sukkeret i en kasserolle. Lad det blive uyndentbrunt - under omrøring, pas på det er varmt Spæd med vand, rør karemellen ud over varmen - og spæd til sidst med fløde. Der skal røres kraftigt ! Tag den fra varmen og rør straks cognacen i. Lad den derefter køle helt af.

 

 

15 dadler
1 dl cognac

mandariner

hasselnødder

Anret isen i skåle, masker med karamelsaucen og pynt med dadler og mandariner,
drys nødder over.