Citrusfrugt i safranbouillon med kanel parfait:

1 appelsin pr prs


 

Safranbouillon :

¾ l. vand
6 stk. stjerne anis
2 kanelstænger.
1 flækket vaniljestang

2 dl. sukker
ca. 20 safran tråde.

Bring vandet i kog, tilsæt sukker, når det er opløst, skru ned så bouillonen kun simrer, tilsæt de øvrige smags stoffer.

Skræl appelsinen, så intet hvidt findes, kom den i den småt kogende suppe og giv det et opkog, sluk for varmen og lad den trække i suppen på et køligt sted

Serveres lun i lidt suppe med en kugle kanel parfait is.

Kanel parfait is:

 

2 past. Æg.blommer

½ dl. florsukker
½ tsk. stødt kanel (efter smag)
2 dl. piskefløde.

½ dl. pasteuriserede æggeblommer pisket hvidt med florsukkeret, smag til med stødt kanel.
Pisk fløden næsten stiv, og bland den forsigtigt i æg/kanel massen.
Indfryses i en flad skål.