Citron safran kage fra Sicilien

Safran tråde

200 g. nødder

2 vaniljestænger

300 g. melis

100 g. smør

3 æg

5 spsk. godt hvedemel

2 spsk. majsmel

1 teske bagepulver

2 øko citroner

 

mascarpone

piskefløde

 

Safran-trådene opløses i lidt lunkent vand.

Nødderne ristes på en varm pande, afkøles og knuses med en kagerulle el. lign.

Vaniljestængerne flækkes og skrabes ud, kornene blandes med lidt melis. Stængerne gemmes

Citron skallen rives og saften presses ud.

Citronskal af en citron, knuste nødder, vaniljekorn og sukker og æg, samt det smeltede smør piskes sammen med safranvandet. Til en homogen masse.

Til sidst vendes det sigtede hvedemel, majsmel og bagepulver i.

Hældes i en bageform med smurt bagepapir.

Bag kagen ved 180°c i ca. 30 min.. Hvis kagen bliver for brun dæk den med et stk. bagepapir.

 

Citronsaften og skal fra en citron, 50 g. melis og de tomme vaniljestænger koges til en sirup.

Hældes over den lune kage, som først er prikket med en gaffel.

 

Server den med en creme af mascarpone rørt med flødeskum

og en god kop varm krydret kaffe latte.   

Krydret kaffe latte:  

½ liter sødmælk

2- 3 kanelstænger

8 krydder nelliker

8- 10 kardemommekapsler

mælkeskummer

nescafé

melis

 

 

Mælken opvarmes med et par hele kanelstænger, hele kryddernelliker og hele kardemommekapsler. Når mælken har taget god smag, varmes den helt igennem, skummes op med et piskeris eller stavblender - i mangel af en mælkeskummer, hældes i en brandvarm espresso. Sukker kan evt. tilsættes og omrøres med en kanelstang.

 

 

10feb2011 Nygaard