Chololade- appelsin lagkage:

Kagebunden:

100 g florsukker

50 g kartoffelmel

50 g kakao
100 g mandelmel

½ vaniljestang

2æg
3 æggeblommer

5 æggehvider
50 g usaltet smør
5 cl. Grand Marnier

Sæt ovnen på 180°c. Sigt florsukker, kakao og kartoffelmel i en skål. Bland det hurtigt med mandler, vanilje, 3 æggeblommer og 2 hele æg. Brug en dejspartel el. lign. Pisk 5 æggehvider stive med en tsk. Florsukker. Vend det forsigtigt i dejen med en spartel el. lign.
Vend med let hånd smeltet smør og liqueur i dejen.

Smør en springform med smør, og hæld forsigtigt dejen i. Bag
kagebunden midi i ovnen i ca . 45 min.

 

Lad kagebunden køle af på en bage rist før den forsigtigt tages ud af formen. Del kagebunden så mange gange det er muligt ved hjælp af en stor savtakket kniv. (jo tyndere men kan skære bunden, jo bedre bliver kagen.)

 

 

Fyld:

Appelsinmarmelade

1½ dl. piskefløde

300 g mørk chokolade 150 g melis
1 dl. Hansen rom
2 dl. vand
 

Kog 150 g sukker med 2 dl. vand til sukkeret er opløst
Tilsæt rommen og lad det koge ca. 4 min. Opvarm appelsinmarmeladen med en smule vand, til det har konsistens af en tyk puré. Varm fløden op til kogepunktet, og bræk chokoladen i. Bland det omhyggeligt til en tyk creme, og lad det køle af.
 

 

 

Stil ringen fra ringformen på på en stor tallerken eller et fad. Læg en kagebund i ringformen, pensl bunden med rom/sukker-blandingen. Smør bunden med et lag chokoladecreme. Placer en kagebund ovenpå, pensl med rom/sukkerblanding fordel et lag appelsinmarmelade ovenpå. Forsæt til alle kagebundene er brugt op.
Dekorer til sidst kagen med et lag chokoladecreme ved at trække små toppe i cremen op med en gaffel.

nov 2000