Chokoladekage med kastanje creme:

25 g. cacao pulver

1 dl. kogende vand

90 g. blødt smør
150 g. farin
2 hele æg
110 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. natron

Rør cacaopulveret med kogende vand, lad blandingen blive kold.
Pisk smør og farin sammen, tilsæt et æg ad gangen og rør cacao blandingen i sammen med melet, bland det med bagepulveret og natron.
Smør en springform, læg tilklippet bagepapir på bunden, og hæld dejen i formen, glat overfladen.
Bag kagen i den 175° ovn ca. 1 time. Prøv med en nål om kagen er gennembagt. Der må ikke hænge noget på. Lad kagen afkøle inden den trækkes ud af formen.
Flæk kagen to gange.

Creme:

 

250 g kastanie puré

100 g chokolade

¼ l. piskefløde

bagepapir

vindruer

Rør kastaniecremen igennem og rør den lidt efter lidt sammen med den smeltede chokolade. Pisk fløden stiv og bland den i cremen.

 

 

Anretning:

 

Vindruer

Læg de tre bunde sammen med omkring ∕з af cremen. Dernæst dækkes kagens top og sider med resten. Strø kagen med cacaopulver, og lad den stå koldt til serveringen.


Pynt evt.: med chokolade overtrukket bær el. druer.