Festlig chokoladekage med friske frugter

NB! 8 pers

200 g mørk chokolade

100 g. melis

 

2 bægre past. æggehvider

100g melis

2 bægre past. æggeblommer

 

200 g. marcipan

75 g hvedemel

 

Pynt.

Frisk jordbær

likør

evt. lidt frisk mynteblade

 

Chokoladen hakkes fint og smeltes med sukkeret i en skål over vandbad.

Æggehvider og sukker piskes op.

Æggeblommer og de æggehvider røres in den smeltede chokolade og til sidst vendes revet marcipan og hvedemel i chokolademassen.

 

Chokolademassen hældes i en smurt randform og bages ved 180° i ca. 30 – 35 min.

 

Chokoladekagen vendes ud af formen, når den er afkølet.

 

De friske jordbær ordnes og skæres i mund rette stykker.

 

Kagen drysses med florsukker og anrettes med lidt likør (f.ex. Grand Marnier) stænkede friske Jordbær

 

 

 

 


 

 

 

10mar2011 Nygård