Chokolade tallerken med orange og mocca.

Fragilitébund :

4 æggehvider

100 g. marcipan

4 spsk. sødmælk

 

bagepapir.

Rør marcipanen blød med mælken. Pisk æggehviderne stive . og pisk sukkeret i . Vend æggemassen og marcipanen forsigtigt sammen.
Sæt ovnen på 180°c. Smør dejen jævnt ud på bagepapir. Bag fragiliteen ca. 15 / 20 min. Tag den ud og skær den i 4 - 5 firkanter eller cirkler.

 

 

 

Cremen:

 

7 dl. piskefløde

250 g. hvid chokolade

2 - 3 stk appelsiner

100 g. sukker

2 dl. vand

lidt mynte

stødt kanel

kaffebønner

Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Tilsæt kaffebønnerne og varm fløden op igen. Den må ikke koge. Tag gryden fra varmen og lad den trække 1 time. Si bønnerne fra, og varm fløden op, til den er håndvarm. Smelt chokoladen i fløden. Stil blandingen køligt til cremen er helt kold.
Pisk forsigtigt cremen op i hånden.
Vask appelsinerne, striml det gule på skallen, skræl resten og skær appelsinen ud i fileter uden hinder. Bland vand og sukker og kog det hele op til sukkeret er smeltet, tilsæt strimlerne og kog dem et par min. Tag dem op og drys dem med lidt kanel.

 

 

Saucen:

½ l. frisk appelsinsaft

2 spsk. akaciehonning

Kog appelsinsaft og akaciehonning ind til ca. ½ delen. si saucen og lad den køle af .

Anretning:

 

Læg en fragilitebund på en kold tallerken. fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bunden. Hæld saucen omkring bunden og pynt med appelsinfileter og frisk mynte.