Chokolade souffle med pafaitis.

Husk at gæsterne skal vente på souffleen og ikke omvendt!!!

Derfor - - gør alle råvarerne parat, så tilbereder vi sammen efter hovedretten:

30 g. smør

30 g. mel (½ dl.)

dl. mælk
4 æg.blommer

30 g. melis
1 spsk. cacao pulver
2 spsk. kakao liqueur
6 æg.hvider

3 tsk. Maizenamel smør + sukker

 

Bland mel og mælk I en lille tykbundet gryde. lad det koge op og tag det fra varmen. Pisk smør og æggeblommer i. Kog det under kraftig omrøring til cremen tykner og slipper gryden. Tilsæt kakao og liqueur.
Sæt ovnen på 200
°c. Pisk de helt rene æggehvider meget stive og vend forsigtigt ½delen i cremen, pudder med maizenamel og vend så meget forsigtigt de sidste æggehvider i. Smør små portionsforme med høj kant meget omhyggeligt og drys dem mod melis. Hæld soufflemassen i formen, der kun må fyldes 2/3.

Bag souffleen på ovnens midterrille ca. 10
min. Luk Ikke ovndøren op under bagningen
 


Serveres straks med en kugle parfait is.

 

 

Parfait:

 

4 æg.blommer

1 dl. varm honning
¼ dl. piskefløde

Parfait (betyder fuldendt) består af æg.blommer, der tilsættes en varm sukkersirup eller honning, der piskes kraftigt indtil massen bliver let og luftig. Når massen er helt kold tilsættes en passende mængde smags stof og pisket fløde (flødeskum).
 

 

 

mar 2000