Bøf i snor med grøntsager:

stk af oksemørbrad

1½ l suppe

4 mini løg

4 mini gulerød.

½ fennikelløg

4 kartofler

1/4 selleri

½ pastinak

rosenkål

forårsløg

brune bønner

sukker ærter
 

tilbehør:

dijon sennep

peberrod

Kog den klare consomme igennem, smag den til. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i passende stykker, og stave.
Kog grøntsagerne i suppen. Begynd med dem der tager længst tid, kartofler, selleri, pastinak ca. 10 min., fennikel og rosenkål 8 min., grønne bønner, små løg, gulerødder
5 min., broccoli, forårsløg, sukkerærter 2 -3 min.


Bind ufarvet bånd om hver beuf, snitfladen skal være fri. Sænk beufen ned i suppen Garnet skal hænge ud over kanten, så beufen er nem at få op, i rette øjeblik, kog kødet med de sidste 4 -5 min af grøntsagernes koge tid. Alt efter hvor rød den skal værer.

Tag beuffen og grøntsagerne op, og fordel det i dybe tallerkener. Hæld suppen ved.

 

Serveres med dijon sennep og revet peberrod

 

Et godt surbrød er uundværligt hertil.
 

Kommen flutes:

 

2 dl. mælk
15 g. gær
100 g sigte mel

100 g. hvedemel

salt
kommen

æg

Gæren udrøres i den lune væske, med 1/2 delen af kommen, melet tilsættes lidt efter lidt, samt salt. Dejen æltes i ca. 5 min. til en stor kugle.
Hæver ca. 30 min. på et lunt sted.
Luftens slås ud, og formes som flutes,
efter hæver ca. 25. min. stryges med æg, drysses med kommen, bages i 20 min. ved 220° i ovn.