Blommer og appelsin i sabayonne.

Blommer

Appelsiner

 

Blommer kvartes og bages møre i ovnen med rørsukker. Der skal stadig være bid i.

Skær bund top af appelsiner og skær skrællen af, skær filerne ud med en skrap kniv og pres saften op i anden skål

Sabayonne sauce

 

2 æggeblommer

50 g sukker

½ dl appelsinsaft

1 stang vanilje

cointreau

Kom 2 æggeblommer i en gryde med 50 gr. Sukker, ½ stand vanilje og ½ dl. appelsinsaft

med cointreau. Pisk over lav varme til den tykner, når den kan dække bagsiden af en ske er den klar.

 

 

Den lette vanilje is

 

4 æggeblommer

2,5 dl. Mælk

2,5 dl fløde

110 gr. Sukker

Æggeblommer piskes helt vildt med halvdelen af sukkeret. Mælk og fløde koges op med en ½ stang vanilje, kom den varme væske i de piskede blommer, og kom det tilbage i gryden, legere væsken til det har en creme og tyk konsistens. Det må ikke koge, Sigt iscremen op i en skål og køl lidt ned.

Kør isen på maskinen og sæt på frost til servering.

 


 

Kirsten Enemark nov 2012