Blinis med appelsinsirup og mascarponecreme

Blinis:

100 hvid chokolade

20 g smør

30 g æg blomme (pasteuriseret)

20 g rørsukker

100 g. æghvide (pasteuriseret)

 

bagepapir

olie-spray

Bræk den hvide chokolade i små bidder, smeltes langsomt i vandbad, sammen med smørret, pas på varmen, må absolut ikke blive for varmt.

Pisk æg. blommerne med rørsukkeret, hvidt og blankt.

Pisk æg. hvider stive. (husk rene og kolde piskeris)

Bland den smeltede chokolade/smør masse med de piskede ægblommer, og vend forsigtigt de piskede æghvider i.

Sæt massen i portions størrelser på et stk. smurt bagepapir, bages i ca. 200°c varm ovn ca. 8 ti 10 min. Lad dem køle lidt af.

 

 

Appelsinsirup:

 

Saft af appelsiner

4 stk. Honning

1 spsk rørsukker

2 hele stjerneanis

2 kanel stænger

saften af 1 lime

Pres appelsiner og lime tilsæt krydderi og sukker og honning, Lad det indkoge til sirup. Sigt den og køl lidt den ned.

   
Mascarponecreme  

100 g mascarpone

1 spsk. Florsukker

1- 2 limesaft

lidt rom

evt: lidtfløde

Hæld mascarponen i en skål tilsæt flormelis og smag til med rom, evt: lidt fløde, til den er cremet.

 

 

Tilbehør

 

Mangofrugter

Mangofrugter skrælles og skæres i små firkanter marineres i rom.

Anretning:

Anret de bagte blinis midt på en kold tallerken, de marineret frugter ovenpå og toppes op med mascarponecremen pyntes med mynteblade