Birkes bagt laks med vilde ris og æblepeberrod:

4-5 stk. laks

salt

peber
blå birkes

olivenolie.

Norsk el. østersølaks fileteres, soigneres og portioneres i 110 g. stk.

Stykkerne pensles med god olivenolie krydres med salt og pebermølle, vendes i blå birkes, og bages på bagepapir, ca. 10 min. i 200°c varm ovn.

Æblepeberrod:

 

5 æbler
½ dl. cider

melis
peberrod.

Æblerne skrælles og kærnehuset fjernes, skæres i både, dampes i cider, mosen tilsmages med sukker og frisk revet peberrod.

   
Vilde ris:

 

250 g. ris.

1 l. vand
salt
ca. 25 g. smør

 

 

 

Bring vandet i kog. Tilsæt ris og salt, under omrøring. Lad risene simre under låg, indtil alt vandet er opsuget. Smag til med smør og evt. salt.
 


 

Serveres med fx med frisk dampet broccoli eller en dampet porre

Pyntes limetrekanter og fx rødbedespirer.