Bagt torsk med jordskokke-kompot

4 stk torske filet a 150g

olivenolie

Tænd ovn pa varmluft 150°c. befri torsken for ben læg den i et ovnfast fad, kom en spsk. olivenolie på hvert stykke krydr med salt og peber.

Jordskokke-kompot:  

350 g. jordskokker

50 g. smør

Skræl jordskokkerne og kom 2/3 af dem i en gryde, kom ca., 1 dl. vand ved og damp jordskokker møre under lag.

Mos de møre jordskokker og monter med smør, salt og peber (må gerne være lidt rustikt)

 

 

Vintersalat:

 

½ stk. savojkål
150 g. jordskokker

2 æbler
100 g. røget bacon

50 g. groft hakkede hasselnødder

1 øko citron

Oliven olie

Skær de resterende jordskokker i  ½ cm. tykke skiver Kom dem i en sauterpande e. lign. med lidt olivenolie, titsæt bacon i små tern, skær savojkålen i tynde skiver, kom kål og hasselkærner ned tit jordskokkerne. Rist det godt igennem, vend tit sidst tynde skiver af æble i og smag tit med citronsaft, salt og peber, evt. lidt olie.

 

 

 

Anret torsken pa den lune jordskokke-kompot og kom vintersalaten rundt om fisken.

 

 

 

11nov2010 Hellebæk