Bagt laks med svamperisotto og hjemmelavet basilikum pesto.

Laks  

150-200g laks pr prs

Skær laksen i stykker på ca 150-200 g. med skind, kom fisken på et stykke bagepapir med olivenolie på og kom salt og peber på.
Laksen skal bages i ca 10-20 min. I ovnen ved 180 gr. Efter 8 min. tages fisken ud og der kommes pesto på fisken. Og så skal den i ovnen til den er færdig stegt.
   
Hjemmelavet pesto
 

Basilikummen skylles godt i koldt vand. Skal dryppes godt af.
Hvidløg pilles og pinjekerner (solsikkekerner) ristes let i olivenolie på en pande. Parmesan rives på microplane rivejern.
I en morter kommes hvidløg, basilikum, salt og frisk kværnet peber. Der morters og imens tilsættes der olivenolie og parmesan til den rette
konsistens er der. Den skal være tyk som en tapenade.
Pestoen kan også laves i en blender eller på en multihakker.

   
Svamperisotto

 

4-6 personer.

 

Ca.5OO g blandede svampe.
1-2 chalotteløg.
4 dl. Risotto ris.
1-2 fed hvidløg.
Ca. 2 dl. Hvidvin.
Ca. 10 dl. God og dejlig hønsefond.
Ca. 1/2 dl. Revet Parmesanost.

Snit chalotte løg fint, og sauter dem af i varm olie uden de tager farve. Heri tilsættes risottorisene og frisk kværnet peber, det skal sautere i et par minutter også uden at tage farve. Tilsæt herefter hvidvinen og kog den lidt ned. Så tilsættes der 2 dl. varm hønsefond, det koger ind, og der tilsættes 2 dl. hønsefond igen. Og det gøres indtil risene har den rette konsistens, de skal være møre men med bid i, det kan godt tage 20 min. Sæt låg på risene, så de ikke tørre ud.

Ordn svampene og skær dem i kvarte og riv østershattene. Steg dem i olivenolie på en varm pande hver for sig og til sæt salt og peber under stegning, de må godt være sprøde uden at blive sorte.
 

 



 

 

Før servering varmes risene op med parmesanen og de ristede svampe. Risottoen må gerne være cremet og våd. Der kan tilsættes pesto hvis man lyster.
 

 


 

 

 


 

Kirsten Enemark 12 jan2012