Bagt kulmulefilet med hassel-biskuit & tomatkompot

Fisken:

1 Kulmulefilet

pr.couv

½ citronsaft

olivenolie

dildkviste

Rens kulmulefileterne, pensel dem med olivenolie og citronsaft, krydr med s+p, læg en dildkvist på  hver filet, sørg for at fileterne er lige tykke , placer dem på en bagepapir belagt bageplade og lad dem trække. Fileterne bages i 225°c ovn ca. 15 min. før servering.

 

 

Cherrytomatcompot:

500 g cherrytomater

½ dl. olivenolie

5 spsk. vineddike

½ dl. honning

salt

peber

40 g pinjekerner

Sauter de halveret tomater let i olien – tilsæt vineddiken og honning efter smag, vend derefter de ristede pinjekerner i.

(det er vigtigt ikke at gøre tilberedningstiden for lang, da tomaterne mister farve og konsistens.

 

 

Hasselnødde-biskuit.:

2 æggehvider

50 g. hvedemel

30 g knuste hasselnødder

Pisk æggehviderne og tilføj melet, lidt salt , olivenolie miks det hele god sammen. Lav små runde portioner af dejen og læg dem på bagepapir. Drys dem knuste hasselnødder og bag den i 160°c ovn, indtil de bliver gyldne.

Anretning:

rucola el. lign.

2 stk. springløg

½ dl. olie/eddike dressing

På en varm tallerken anrettes fisken med tomatkompotten udenom, Læg salat & springløg som er vendt i olie/eddike dressing ved. Server de sprøde hasselnødde-biskuit til.

okt 2003