Bagt ananas med creme anglaise

 

4 pers.

   
Bagt ananas m Karamel.

 

½ moden ananas

130 g, sukker
1 vanilje stang
4 skriver ingefær
1 stjerne anis
2½ dl. vand
½
moden banan
2 spsk. Rom

Smelt sukker, over svag varme på en pande. lad det karamelisere til det bliver mørkt, gyldnet lige som rav.

Tilsæt så vanilje korn, ingefær og anis. Herefter kommes vand på, pas på det ikke bliver for mørk en sirup. Kog det godt i gennem og sæt til side.
Skræl ananassen så der ikke er mere brunt på, stik vanilje stængerne igennem så de kommer ud på begge sider. Kom den op i et ovnfast fad og hæl siruppen over. Bag i en forvarmet ovn ved 225 gr. Og bag den ca. en time, den skal være mør og have fået en flot gylden farve. Hæld hele tiden siruppen hen over ananassen med en ske eller lille opøseske. Pas på, ovnen er varm.

 

 

Creme anglaise

 

1¼ dl. fløde
2
¼ dl. mælk
æggeblommer
25 g, sukker
1 stjerne anis
½
stang vanilje

Varm mælk og fløde op til 60 gr.
Pisk blommer og sukker sammen til det skummer.
Hæld den varme væde over blommer, mens der piskes kraftigt, hæld tilbage i gryden og lad cremen tykne til ca. 85 gr. Under røring. Dette kan gøres over vandbad, så er det måske lidt nemmere at holde styr på,
 

 

 

Kirsten Enemark 13 nov 2014