Artiskoksouffle med butterdejgs gitter: 

 

 

1 artiskok pr. prs

salt

citronskiver

Skyl artiskokkerne. Skær stilken af så tæt på bunden som muligt, skær den øverste tredejedel af den rå artiskok..
Kog artiskokkerne knap møre i letsaltet vand, ca. 35. Min. tilsat citronskiver. Lad dem dryppe af med bunden i vejret.
Løft skæget og de inderste tynde blade ud, så artiskokken danner en skål.

 

 

Souffledejg:

 

Artiskok fra dåse

1 spsk. smør
1½ spsk. mel
1½ l. mælk
3 æg
½ tsk. maizena

salt

cayennepeber.

Lad artiskokkerne fra dåse dryppe af. Del bundene og blend dem til pure. Sær ovnen på 225° c.
Smelt smørret i en gryde og rør det glat med melet. Det må ikke tage farve. Spæd med mælken og lad det koge godt igennem under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen og lad den køle af.


Del æggene i blommer og hvider (forsigtig) Rør æggeblommerne sammen med maizenamel og rør blandingen i massen lidt af gangen. Tilsmag med salt og caryennepeber.

Sæt de udhulede artiskokker i et fad el. lignende. Læg en smørklat i hver og dæk demmed smurt pergament, og sæt dem i ovnen.

Pisk æg.hviderne stive. Rør artiskokmosen i saucen og vend forsigtigt de stiftpiskede æg.hvider i.


Hæld dejen i de udhulede forvarmede friske artiskokker. Bag dem gyldne på nederste rille i ovnen 15 til 20 min. Serveres straks.

 

 

Butterdejs gitter:

 

Butterdejs plade
mel
æg.hvide

 

Rul butterdejs pladerne ud på et melet bord, perforer det med butterdejs jernet. Skil og del stykker af, pensl med æg.hvide og bag dem i en varm ovn ca. 20 min ved 200°c

okt 2000