Andebryst med kokosris:

2 stk. andebryster olie/smør

Andebrystet klargøres til stegning. Fjern sener og rids skindsiden, brun andebrystet på skindsiden til det har god farve, steg det færdigt i 200°c ovn i ca. 14/15 min. lad det trække ca. 10 min.
 

Kokos ris:

 

3 dl. basmati ris

2 dl. vand

2 dl. kokosmælk (dåse)

salt

evt. lidt smør

 

Risen skylles i en sigte under varmt vand, tilsættes den kogende kokosmælk og vand, koges i 10 min. hviler i 10 min. under låg. Smages til med salt.

 

 

 

Sauce:

 

ingefær

2 skalotteløg

4 nelliker

1 dl. hvidvin

oliven olie 

½ kokosnød

½ ananas

fond (flaske)

Ananas skrælles, de bedste skiver strimles , resten rives og saften renses ud. Kokosnødden flækkes, saften opsamles.

Hak løgene fint og sauter på en pande, tilsæt ingefær og nelliker, tilsæt hvidvin, ananas og kokossaft og lidt fond. Sigtes lige før servering og tilsæt de fint strimlede ananas.

Kokos kødet udtages, skrælles og rives i lange trævler på rivejern. Før serveringen svinges det på en varm pande.

Servering:

På en varm tallerken anrettes et fundament af kokosris, andebrystet trancheres i tynde skiver og lægges i vifte facon over risen, saucen med ananasstrimler draperes uden om.

De ristede kokosnød strimler sættes på toppen.