Lun æbletærte og vaniIie is.

Ca 6 pers.

rdej:

 

150 gr. Hvedemel

75 gr. Tempereret smør
50 gr. Flormelis

1 æg

Ælt dejen sammen og kom den pg køl ca. 1 time.

Rul dejen tyndt ud på et bord, fyld i en stor tærteform eller stik små runde kager ud og kom dem i små forme. Bag den/dem evt. i små 5 min i ovn ved 180gr med bage papir og linser.

 
   

Vanilje creme:

 

4 dl. mælk

1 dl. mælk

1 stk. vanilje stang
50 gr. Sukker

1 spsk. Maizena
1 æggeblomme

1 spsk. Creme fraiche

Kog mælken op med sukker og vanilje stang. Når mælken koger kommes æggeblomme rørt op med maizena i, koges godt igennem og kommes på køl.

Når cremen er kold vendes den med creme fraiche.

 
   

Æbler:

 

4 æbler

Æbler skrælles og skæres i tynde både.

   

Nu skal kagen samles:

Først mørdej, så den vanilje creme, anret så pænt æble bådene og kom rør sukker på toppen.

Bag kagerne i oven ved. 180 gr. i ca. 30 min. Men hold øje med dem.

 

   

13 mar 2014

Kirsten Enemark