Æble-beignets med Karamel sauce:

stødt kanel

danske æbler

melis

cognac

udstikker

Skræl æblerne, stik kernehuset ud, skær æbler i ½ cm. tykke skiver, drys med sukker og kanel, stænk med cognac.

Lad det marinere ½ time.

Æbleringene dryppes i beignetdej steges i hed neutral olie til de er gyldne og sprøde, lægges på fedtsugene papir, drysses med florsukker og glaseres under grill i ovn.  Serveres på lune tallerkener med iskold karamel sauce.

Beignetdej:

 

250 g. mel

5 g. salt   

1 æg

1½ dl. øl

2 dl. vand

½ dl. olie

15 g. melis

1 bæger æg. hvide.

Alle ingredienserne (undtaget hviderne) blandes og hviler 1 time. Umiddelbart inden anvendelsen vendes de stiftpiskede hvider i dejen.

 

   

Karamel sauce:

 

1 dl. melis

1 dl. vand

1 dl. piskefløde

cognac

Sukkeret smeltes til lysebrunt, tilsæt vand og indkoges til en jævn sirup, afkøles og blandes med letpiskede flødeskum, og et pift af cognac.