Æbletærte med marengs:

Tærtedej:

150 g smør

210 g mel.
1 spsk. vand

Hak smørret med i melet med en skarp kniv, til det bliver grynet. Saml dejen med vand og stil den køligt en ½ times tid.
Sæt ovnen på 200° c.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform med løs bund med den. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden ca. 10 min.

 

 

Fyld:

¾ kg æbler
170 g. melis
1/2 spsk. kanel

1 dl rosiner
2 spsk. calvados

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i skiver. Damp æblerne til mos med de øvrige ingredienser. Fyld tærtebunden med mosen.
 

 

 

Marengs:

3 æg hvider
125 g. florsukker

samt florsukker til drys.

Sær ovnen på 150°c. Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Bred marengsmassen over fyldet og bag tærten ca. 15 min. til overfalden er gylden.
Sigt flormelis over og serveres lun

 

server evt. med creme fraiche.