Vanilje parfait is med friske bær og kys

Vanilje parfait is  

1 dl. Pasteuriserede æggeblommer
50 gr. sukker
3 dl. Fløde
½ stang vanilje

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til æggesnaps og vend snapsen med let pisket fløde.
Ismassen fordeles i aluforme og sættes på frost til servering. Denne kan laves dagen før, men skal så sættes på køl en ½ time før servering.
 
 

 

Små bagte kys

 

50 gr. Æggehvider
150 gr. Sukker

Æggehviderne piskes luftige, men ikke stive, tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der stadig piskes, stop først når marengsen er hel stiv og sej. Kom marengsen i sprøjtepose med tyl, sprøjt på bagepapir og kyssene bages ved 120 gr. Ingen varmluft i ca. 1 time.

 

 

Sprød tvill

 

1 æg
65 gr. Hvedemel
65 gr. Sukker
Lidt olie

Mel og sukker blandes, ægget piskes i til sukkeret er opløst. Smøres på bagepapir eller silikone plader med lidt olie på, enten i form eller trukket med en ske. Bages ved 190 gr. Til de er let gyldne, når de kommer ud af ovnen kan de løsne med en palet og lægges ud over en kagerulle eller et strygestål så de får en buet effekt.
 

 


 

Marinerede bær

 

evt frosne bær

Kom sukker i bunden af gryden, dæk med vand, tilsæt evt. stjerneanis eller kanelstand. Kog op til sukkeret er smeltet, kom bærerne i gryden og varm roligt op, væden må ikke koge da bærerne kan blive ødelagt.

 

 

 

  Anret med friske bær (evt. marinerede frosne bær i sukker lage), hakket chokolade og små bagte kys, pynt med vanilje tvill.

Kirsten Enemark 13/10-2011